babysitter.
Datum 2012-06-30   Tid: 13:53:44
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Vad var det för pucko som sa att det skulle bli den varmaste sommaren på 60 år? Tror den personen fick det hela lite om bakfoten. Kanske tvärtom, den kallaste på 60 år. Men men, så blir det väl när jag tänkt vara ledig..
 
 
Kommer ni ihåg att jag blev sjuk redan då jag var gravid? Jag har fortfarande inte blivit frisk och nu har värsta slemhostan brytit ut. För både mig & Nisse. Stackars fanny som måste ligga & lyssna på oss hela nätterna :)
 
 
Fanny fick pröva sitta i babysittern idag en kort sväng.
Tror att hon tyckte om den :)
 
 
 
 
Värsta söta tjejen!
Men nu kom flickorna Norén på besök, ska vara social ;)

Förlossningsberättelse.
Datum 2012-06-29   Tid: 18:48:26
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Jag vaknade klockan 04.00 på morgonen den 7e juni, efter två timmars sömn. Jag hade haft problem att somna kvällen innan, men inte på grund av något särskilt som känningar eller så. Jag borde däremot ha varit trött eftersom jag & nissen hade promenerat en halv mil tidigare på kvällen, något som kändes i kroppen i alla fall!

Jag är inte säker om det var värkarna jag vaknade av, för de första värkarna var inte så jätte starka. Men nog så starka att jag kände att det var något på gång. Jag klockade dem och det var 7 minuter mellan. Ganska snabbt så ökade styrkan på värkarna, säkert redan vid halv 5 och det var såna värkar som man var tvungen att andas genom, så jag tänkte att nu kommer det gå fort!

Men hur fort eller sakta det än går tänkte jag att både jag & nissen behöver sova mer än de lilla vi gjort om vi ska orka med, så jag väckte aldrig nisse. Förstod att det skulle vara svårt att somna för mig också, men jag försökte i alla fall.
Nisse vaknade någon timme senare av någon av mina värkar och tittade lite konstigt på mig. "Jag har värkar" sa jag bara. Då vaknade han till lite men trodde att jag skämtade med honom. Nej svarade jag och sa att han borde försöka sova. Det gjorde han, fast han vaknade till några gånger och frågade gång på gång om jag ljög för honom :)

Själv fick jag mig förstås ingen sömn, men jag är van att vara utan sömn med mina tidigare sömnproblem, annat är det med nissen :) Men vid nio tiden blev jag hungrig och väckte honom. Vi gjorde frukost/lunch och gick ut med Jerry. Ringde in till förlossningen eftersom värkarna kom med 5 minuters mellanrum sedan ett par timmar tillbaka. Hon sa att vi skulle stanna hemma ett tag till, men att jag kunde komma in om jag behövde få något för smärtan. Så vi stannade och försökte lindra med panodil och värmekudde.

Vid 12 tiden gjorde vi oss klara för att fara in eftersom det började ta  så himla ont. Vi stannade till hos Noréns för att hämta bilstolen och då hann värkarna gå upp till 7 minuter igen. Satan tänkte vi då, och nu kan vi ju inte fara in. De gjorde ont som tusan men 7 minuter?! Jag tänkte att dom bara skulle skratta åt oss, så vi for hem igen. Vid 2 kom värkarna med 4-5 minuters mellanrum, så då åkte vi in på riktigt.

När vi kom fram så kollade barnmorskan en ctg kurva och helt plötsligt så kommer värkarna med 7 minuter igen. Vi suckade och var helt säkra på att de skulle skicka hem oss, men när hon kollade så var jag öppen  4 cm och de skickade in oss till förlossningsavdelningen. Jag & nisse i extas, äntligen, nu kommer hon! :)

Jag fick börja med att lägga mig i badet ett tag. Försökte ligga ett tag, men blev less. Jag ville ju föda barn. Värkarna kom nu tätare och gjorde ännu mer ont. Barnmorskan frågade om jag ville pröva lustgas och det ville jag ju. I början kändes de inte som att de hjälpte så mycket, men ju mer jag använde den ju mer bedövades värkarna. Nu förstår jag kvinnorna som sagt att lustgasen var deras bästa vän! Nisse prövade också lustgasen när barnmorskan gick ut. Han hann bara ta några andetag innan han blev yr i huvudet :)
 
Klockan 18 kollade vi hur öppen jag var och de hade ökat till 6 cm. Detta går ju jättebra tänkte jag! Visst det gjorde sjukt ont, men jag hade också hört av människor att deras värkar inte blev starkare efter 4-6 cm. Och så skulle jag ju få epidural på detta också.

Vid halv 7 sa barnmorskan att nu tar vi hål på hinnorna och hämtar narkosläkaren för nu ska du få epiduralen. Halleluja, sa jag nästan! Detta hade jag väntat länge på! Hade andats länge i lustgasen nu och började vara väldigt borta och luddig, men det spelade ingen roll för det tog bort lite av det onda i alla fall. Man fick ju inte andas ut luften i rummet när man tog bort masken, för att de som jobbar där inte ska behöva stå och andas in lustgas hela dagarna och detta blev ju lite svårare ju mer "full" man blev och någon gång råkade jag andas ut i rummet. Jag fick jättedåligt samvete och ojade mig då. Barnmorskan frågade hur det var fatt, men nisse skrattade bara, han förstod "hon råkade andas ut utanför masken". De gör väl inget om jag missar någon sa nisse och barnmorskan, det var en bra grej att koncentrera sig på istället för att tänka på värkarna :)

Efter detta är det faktiskt inte allt för mycket som jag kommer ihåg då mina värkar blev fruktansvärt starka och jag över använde säkert lustgasen, så allt blev väldigt luddigt efter detta. Har försökt få lite minneshjälp från nisse, men allt kändes inte riktigt lätt att komma ihåg för han heller sa han :) Men ska försöka..

Trodde att det skulle ta jätteont när vi tog hål på hinnorna, men det kändes knappt. Och jag tror det forsade hur mycket som helst! Efter detta blev värkarna nästan outhärdliga, det var hemskt, hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle ta SÅ ont. Och vi väntade & väntade & väntade på narkosläkaren.. Som aldrig kom. Vi fick höra att hon var fast hos en annan patient som skulle sövas. Jag återvände till min lustgas, jag vet faktiskt inte vad jag skulle ha gjort utan den. Har ingen som helst aning om hur täta värkarna var vid det här laget, tror dom var lite oregelbundna, men nisse påstår att ibland när en slutade så startade en ny direkt.
Klockan tickade, barnmorskan kollade om jag öppnat mig mer, men det hade jag inte. Hon sa att hon skulle gå iväg en sväng men att hon skulle komma tillbaka strax och då hade jag tydligen vaknat till lite från min lustgas-fylla och mumlat till henne "ja och ta med dig den där narkosläkaren vet ja" :)

Någon gång vid den här tidpunkten passerade bebis ett visst ställe, kommer inte ihåg vad de kallades, men man kunde bli rätt illamående då och det vart jag. Jag spydde och spydde. Vilket kanske inte var de bästa med tanke på att jag inte ätit på 12 timmar..

Jag vet att jag började tycka väldigt synd om mig själv vid det här laget, särskilt när barnmorskorna berättade för mig att jag var så duktig och att narkosläkaren borde komma när som helst, jag som fått vänta så länge! Det var verkligen så att jag tänkte att nu vill jag sjunka genom jorden och sluta existera..

Klockan närmade sig 22.00 och än en gång kollade vi om jag öppnat mig, och yes 8 cm öppen vid det här laget. Och ÄNTLIGEN kommer narkosläkaren in till oss. Lyckans jag, i några minuter.. innan jag hör henne prata med barnmorskorna om någon blandning som är slut. Jag frågar nisse vad dom pratar om och han säger att dom måste göra en ny blandning. Suck. Det verkade inte vara det lättaste för det tog lång tid och efter detta så tjorvade det med nålen och slangen så innan det vart rätt och jag började känna av epiduralen så var klockan 12, jag hade alltså fått vänta på epiduralen i fem timmar, de fem värsta timmarna i mitt liv!

Men den hjälpte verkligen, värkarna var inte alls lika farliga efter detta. Tror den första eller två timmarna med epiduralen kändes det väldigt lite innan  värkarna började komma tillbaka efter det. Men dom blev aldrig lika starka som de där värsta, tack och lov.

Blev väldigt förvånad när klockan passerade 12 förresten, jag trodde verkligen att hon skulle komma innan dess.
Uppmärksammade att det tydligen varit skiftbyte och jag hade en ny barnmorska. Hon hade tydligen varit där ett tag, men jag märkte det väl inte förrän hon kollade hur öppen jag var, 9 cm och nu började hon trycka på "kanterna" inne i mig, under värkarna, för att hjälpa till på traven, och det var INTE skönt, hon gillade jag inte..
De följande timmarna hände inte så mycket. Var väldigt trött och försökte sova mellan värkarna, men man hann bara slumra till lite innan nästa värk kom, så det hjälpte inte så mycket.

Jag hade domnat av från midjan och neråt av epiduralen och hade ingen kontroll över mina ben, det kändes väldigt obehagligt när dem bad mig lyfta på ett ben till exempel, för jag hade ingen kontroll över det. Barnmorskan ville att jag skulle ställa mig upp och låta tyngdlagen hjälpa till, men det går inte sa jag. Jag hade ju ingen kraft i benen. Okej sa hon, men efter någon timme försökte vi i alla fall, med gå bordet, då fick jag hålla fast mig med armarna, för jag orkade verkligen inte trycka upp mig med benen. Det var inte härligt, hade sockerdricka i rumpan och neråt, hehe!

Barnmorskan fortsatte komma in då och då och trycka på de där kanterna som inte ville ge med sig. Vid 4-tiden på natten hade jag öppnat mig alla 10 cm och jag trodde att nu skulle vi starta själva krystandet, men nej. Kanterna hade inte gett med sig än. Usch, den där tiden, jag ville att det skulle vara över, jag var så trött.
De frågade mig om jag började känna att jag ville krysta, men det kände jag inte. Jag kände aldrig riktigt det där trycket jag fått höra om som jag liksom bara väntade på. Men till slut vart barnmorskan nöjd med de där satans kanterna och hon tyckte att vi skulle börja krysta. Jag vet faktiskt inte hur länge vi höll på, men jag skulle gissa 15-20 minuter? Det var så tungt att krysta och jag trodde att det där trycket skulle vägleda på något vis, men det kände jag ju inte. Men barnmorskan sa sen att jag hade tagit i bra när jag krystat (vilket kanske förklarar träningsvärken jag hade i vaderna i 4 dagar efteråt. Vaderna ja? Jag antar att det var för att jag inte hade någon känsel i benen, så ja tog i med allt jag hade :) Och äntligen 06.21 den 8onde juni 2012 så kom hon fram, våran fina underbara fanny och landade i min famn. Nisse klippte förstås navelsträngen. Lyckan hade kommit till oss :)

 
 
3555 g
51 cm
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
Jag har aldrig någonsin varit så trött som jag var då. Men det kanske inte var så konsigt då jag bara fått sova två timmar natten innan och inte ätit sedan nio morgonen innan och dessutom spytt upp den lilla nyponsoppan jag fått. Efter att jag fått duscha satte jag mig i fåtöljen innan vi skulle få flytta över till BB. Nisse höll i fanny och jag bara satt och stirrade rakt ut i tomma intet, med öppen mun, jag orkade verkligen inget annat.. mumlade till nisse något om "jag orkar inte ens hålla henne, nisse". Fy då kände jag mig kass :) Men väl på BB somnade fanny vid mitt bröst och jag somnade strax efter. Och nisse först av alla förstås :) Lyckliga familjen Nord, vad jag älskar er!

Fanny Rut Nord.
Datum 2012-06-29   Tid: 10:47:57
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Var bjuden på middag hos pappa igår & då passade vi på att berätta för farmor att fanny skulle få hennes namn som mellannamn, och glad vart hon! En liten fanny rut nord blidde de :)
 
 
 
Har försökt knåpa ihop den där förlossningsberättelsen också. Inte det lättaste då jag var väldigt full på lustgas mest hela tiden, men ja har försökt :) Den dyker nog upp nån gång under dagen i alla fall.

fanny, redan en fotbollshuligan!
Datum 2012-06-28   Tid: 23:32:23
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Eller ?
om morsan får som hon vill i alla fall.. :)
 
 
Heja italien, heja heja!
 
 
 

lilla farmor.
Datum 2012-06-27   Tid: 16:48:33
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Min farmor brukar alltid säga så "om ja ändå had havvä en kamera!" så idag plockade jag fram kameran när hon skulle till att hålla fanny, som jag tänkte vi skulle förstora så att hon kan sätta i bokhyllan tillsammans med resten av sin samling med barn, barnbarn & barnbarnsbarn :)
 
 
 
 
 
 
Den sista bilden tycker jag extra mycket om. Hade egentligen tagit undan kameran men snabbade mig då ögonen tårades på farmor och hon snyftade fram "åh vad lycklig jag är just nu!" Söta lilla farmor mi! :)
 
 
Som varje gång man hälsat på hos henne och man ska hem igen, rullar ut bilen från parkeringen, så ser man  henne stå i fönstret och vinka och då & då torka bort någon tår från kinden :)
 
 
En till överraskning ska hon få, imorgon. Men mer om det en annan dag :)

filmtips.
Datum 2012-06-27   Tid: 09:37:15
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Morrn morrn. För ovanlighetens skull inte såå himla trött den här morgonen. Det sliter mer än jag trodde att bli väckt med jämna mellanrum på natten för att mata. Men det kanske bara behövs lite omställning?
 
I varje fall så blir det ju en hel del mer film nu för tiden, att slötitta på medans man ammar och igår såg jag en ganska bra film tyckte jag..
 
 
 
 
The time travelers wife. En riktig kärlekshistoria, med Rachel McAdams. Hon är som bra i såna filmer!
 
 
Annars tycker jag det är svårt att hitta något sevärt, tips tack?
 
 

Nå väl, kanske lite sol idag? så vi ska dra iväg till pappsens stuga och träffa på gammelfarmor för första gången.. Alltså fannys första gång, inte min :) Eller vad säger man egentligen.. min farmor men fannys gammelfarmor/gammelmormor? Tjorvigt det där..

fanny shoppar.
Datum 2012-06-26   Tid: 18:33:37
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Jag, nissen & fanny drog till stan en kort sväng idag för lite ärenden. Vi hann gå i några affärer också, men fanny sov som vanligt bort heela turen! Inget shoppingfreak än alltså...
 
 
 
 
Tjejen hickade ju maassor i magen & precis som bm sa så är det något hon fortsatt med utanför också. Stackarns, men hon är då söt när hon hickar också :)
 
 
 
 

Sen måste jag be om ursäkt..
Det är faktiskt mitt fel att det är så dåligt väder. Så här är det alltid när jag är ledig.
 
Förra sommaren var det ju gudomligt väder eller hur! Någon dålig dag här & där.. det var de dagarna jag var ledig...! Och nu ska jag vara ledig hela sommaren.. förlåt i förväg hörrni :)

midsommarledigt.
Datum 2012-06-24   Tid: 14:20:37
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Tjingtjong, ursäkta uppbrottet, men vi tog midsommarledigt, kan vi väl säga? ;) Ska inte skylla på att vi haft fullt upp, för vi har mest bara myst! Var hos Noréns midsommarafton, med några av bröderna & John, Sara & Julian med grillat, gotta, surr & kortspel. Nisse jobbade dock, men sen har han varit ledig och vi har faktiskt bara varit hemma & myst! Riktigt skönt!
 
 
 
Och den här damen måste vara den slöaste jag nånsin träffat! Vi har fått sova tio timmar i natt, med matuppehåll förstås.. Sen fick vi slita oss upp :) Dom säger ju att man ska sova när bebis sover? Men de mena kanske inte riktigt ordagrant? Synd!
 
 
Sömntuta!
 
 
Sen kom Jenny, Chrille & William förbi och kikade på Fanny. Hon fick en fin klänning i stl 56, som hon snart kan ha tror jag. Kläderna på övre bilden är 56, stoor tjejja nu! :)
 
 
Riktigt tjusig!
tusen tack :)
 

lapptäcke.
Datum 2012-06-21   Tid: 21:27:26
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Idag har vi faktiskt varit in till Luleå på Leos lekland med Norénarna så att flickorna skulle få busa lite ;) Kan garantera att lilla fanny var yngst på stället idag ;) och sov gjorde hon som vanligt heela tiden, så jag fick busa med flickorna lite.
 
Bella ropade för första gången efter mig som "Sofie". Hon vet ju att jag heter det, om man frågat någon gång vad moster heter, men hon kallar mig alltid för moster. Fast idag ropade hon hela tiden "Sofie, Sofie, Sofie!" Det kändes lite underligt faktiskt.. :)
 
 
 
 
Efter ett tag kom även Sara & Julian. De hade nämligen inte hunnit träffa fanny än eftersom Julian varit så himla sjuk. Och en till present fick damen, ett jättefint & supermysigt lapptäcke! Inte illa, ett sånt måste man ju som bara ha, tack Sara, John & Julian! :)
 

kärlek.
Datum 2012-06-20   Tid: 18:39:44
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

tänk att man kan sakna någon som ligger en meter bort. att man kan bli avis på nissen för att han har fått hålla mitt hjärta en lite längre stund än mig :)
 
 
tänk att, fastän man lägger undan lilla söta hjärtat i spjälsängen för att få vila armarna en stund eller bara hinna göra något, så kan man inte låta bli att ständigt springa dit för att titta på henne en stund, eller ta ett kort, bara  för att hon är så himla sööt! :)
 
 
 
Aldrig har man varit så stolt över någonting förut.
Tänk att vi har gjort dig, världens finaste lilla skapelse!
mamma & pappas hjärta ♥

en charlie på besök.
Datum 2012-06-20   Tid: 18:18:30
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

 
Idag har vi haft en Charlie på besök, lite soffhäng & mys!
 
 
 
 
Och ännu mer jättefina presenter fick lilla fanny. jag börjar bli rädd att hon blir lite bortskämd den där lilla..
 
 
 
Tysen tack charliebanan ;)

barnvagnsprommis.
Datum 2012-06-20   Tid: 14:41:32
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

 
Varit ute på prommis med Jerry & Fanny. Blev 5 km, vad duktiga vi är! Och Fanny fick pröva tutte för första gången då hon hann bli lite hungrig efter halva vägen, den gillade hon :) Man ska ju inte börja med tutte direkt då man kan störa sugtekniken, men hon har ju ökat på bra i vikt så nu börjar vi lite smått med den.
 
'
 
 
Och farsan har pimpat vagnen med lite kattstrypare här & där, så nu är namnskylten på plats. Vi visste inte riktigt hur vi skulle få upp den, men det får duga så länge :) Kattstrypare förresten.. vilket hemske namn!
 
 
 
 
 
 

duktig tjej.
Datum 2012-06-19   Tid: 19:22:19
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Det gick superbra idag på BVC. Hon har ökat på ordentligt i vikt. Hon började ju på 3555g och var nere på 3225 ett tag, och nu 11 dagar gammal har hon ökat på till 3950g och 52cm. Huvudomfång 35,3.
 
Även om jag förstått att hon får ordentligt med mjölk så kändes det ändå skönt att se det svart på vitt :) Nu får vi bara hoppas att det fortsätter så här bra med amningen som det har gjort. All heder till er som måste pumpa eller ge ersättning, tycker det ska bli så himla mycket extrajobb! Tänk att alltid vara tvungen pumpa eller värma mat när de äter ungefär.. hela tiden! Det är verkligen så smidigt att bara behöva slänga upp ett bröst här & där :> Peppar peppar, ta i trä!
 
 
 
 
Nu har fadern i huset farit iväg på arbete, så jag & tjejen är ensamma hemma. Vi ska bege oss ut på promenad med Jerry, så fort hojna vaknar. Tror Jerry hoppas att det är snart för han fiser rätt illa... ;P

karlar...
Datum 2012-06-19   Tid: 13:44:03
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Tack & lov att vi fick en till tjej i familjen. Jag vet inte om jag klarat en till karl just nu..

Satt och matade Fanny och det började läcka från andra bröstet så jag bad nissen gå in i toan och hämta amningsinläggen. Han gick och var borta en stund och när han kom tillbaka så viftade han nöjt med något vitt i handen..

Jag: Men nisse, amningsinläggen!
Nisse: Men vad är det här då?!
Jag: ...En binda!

ett litet sår på lilla huvudet.
Datum 2012-06-19   Tid: 12:58:47
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Lillan fick ju ett litet sår på huvudet då hon föddes, det skrapades tydligen mot mitt bäcken. Men det är ingen fara, inget hon har ont av och det läker jättebra!
Däremot så önskar jag att det kunde försvinna NU. Det har nämligen blivit en så fin skorpa som näästan vill till att börja lossna och mina fingrar vill så gärna dit och klösa :)


Men men, jag ska hålla fingrarna i styr :)
Det kanske syns dåligt på bilden här, men hon är ju faktiskt blond, än så länge! Vem hade kunnat tro det upp med en hand? ;) Jag vet faktiskt inte om den här damen har fått NÅNTING från sin mamma, jag tycker i alla fall att det bara är nisse i henne än :)


Nej, nu ska jag försöka väcka damen och få mat i lilla magen hennes, för på en timme ska vi vara på BVC och mäta & väga. De var här imorse på hembesök dessutom. Tjingtjong!

Presenter i massor!
Datum 2012-06-18   Tid: 23:32:38
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Vi har fått så himla mycket presenter senaste veckan! Tänkte jag skulle visa lite grann..
Hehe, gillade träningskittet av moffen, med celsius till pappan för att hålla sig vaken.. ;P


och ett stoort klädpaket från bästa farmor!

såå fint armband av Lollo!
..också får vi inte glömma allt fika som familjen Norén kom hit med. Zara hade bakat typ 6-7 sorter med fika så vi har haft att bjuda folk som kom på besök! :) Tusen tack för fika & alla presenter, mycket fina saker & väldigt uppskattat! :)

Nu ska vi hoppa i säng, pappan & fannyn väntar på mig, god natt! ;)

mys i muskus.
Datum 2012-06-16   Tid: 20:38:29
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Idag tänkte vi passa på att njuta av solen, så vi packade med oss fanny, jerry, salle & natta, lite burgare & fika och drog till Muskus.Däremot så hade vi lite mindre tur, för när vi kom fram försvann solen helt och myggen tog över totalt, så vi fick sitta inne istället :/ Nåja, det kommer väl fler dagar!

På väg hem från bb.
Datum 2012-06-16   Tid: 17:31:29
..............................................................................................................................................................................................................................................................................


världens bästa ♥
Datum 2012-06-14   Tid: 22:57:06
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

världens bästa pappa

 

 
och världens bästa fanny


 

jag har det bra jag!

karneval.
Datum 2012-06-14   Tid: 16:49:25
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Vi var ut & såg karnevalen idag, lillbrorsan var med i tåget. De var superhjältar och han var Rambo :) Men vi var lite sega dit och hann inte ta någon bild när de sprang förbi..


Men vi hann träffa flickorna..

 

Det här är faktiskt Bella & Fannys första möte.

Flickorna har varit sjuka i veckan så de har inte hunnit träffa henne än. Ronja är sjuk än, men Bella är bättre, så snart blir de en riktig träff ;)

Vi pekade på magen och visade att nu är magen borta och bebisen har kommit ut. Bella kände på magen och tittade på bebis & sa att "jo, nu har hon kommit ut".

 

söt! :)

webbis.
Datum 2012-06-13   Tid: 23:34:28
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Har helt glömt bort att kika hur bilden på fanny blev på webbissidan!

 

 

Hehe!

 

Det var inte de enklaste att ta bilden och fanny var inte alls nöjd just då, varav det ser ut som att hon behöver göra i brallan! :)

 

Nu ska familjen Nord hoppa i säng. Vi är  nog trötta hela högen, morgonen började tidigt med ett besök i piteå på bb eftervård. Får hoppas damen sover bra i natt! ;)

Vem vann?
Datum 2012-06-13   Tid: 19:31:45
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Carro - Foto - 17 Maj, 3320g, 49cm.
Lena - 26 maj 3256g, 47cm.
fia - 28 maj, 3080g, 47cm.
Erika - 28 maj, 3335g, 49cm.
Sofie - 30 maj, 3520g, 50cm.
Emma - 31 Maj, 3650g, 50cm.
Mamma Evelina - 1 Juni, 3450g, 49cm.
Idah - BF 17 Maj♥ - 2 Juni, 3850g, 50cm.
Sasse - 2 Juni, 3330g, längd 48cm.
Hanna - 2 Juni, 3400g, 49cm.
Zara - 3 juni, 3680g, 48cm
Mli - Husägare & barnläntan ♥ - 3 juni, 3350g, 50cm.
Anna - 5 juni, 3250g, 48cm
Linda - Mamma till Sixten - 7 Juni, 3276g, 50 cm.
Jennifer - 8 juni, 3765g, 50cm.
Jenny - 9 juni, 3620g, 51cm.
Louise - 10 juni,
Nisse - 12 juni, 3678g, 49,7cm.
Saran - Mamma till Julian ♥ - 15 juni, 3050g, 49cm.Trisslistan
Lasse 29/5
Sammy 2/6
Gurlie 3/6
Therese 4/6
Cattan 5/6
Jocce 6/6
Emma & Emil 7/6
Zara 8/6
Salle 9/6
Johan 10/6
Jomp 11/6
Nisse 12/6
Anders 13/6
Josef 14/6
Charlie 15/6
Chris 16/6
Sofie 17/6
Sara 18/6
Carina 19/6
Emilie 21/6

Jennifer & Zara gissade båda två på den 8onde juni, så grattis till er, bra gissat! :) Däremot så var ju Zara med i trisslottstävlingen och vann därmed 20 trisslotter, tjingtjing! Ska vara med senare i veckan då hon skrapar dem, återkommer med resultat! :)


Hehe, var lite kul timmarna innan tolvslaget till den 8onde juni, jag var helt hög på lustgas MEN ändå frågade jag barnmorskorna ett par gånger när de trodde att hon skulle komma, skulle de bli innan 12 så nisses bror skulle vinna, eller efter 12 så att min syster skulle vinna? :) Nu tog ju sista biten så lång tid att Zara vann med marginal då hon inte kikade ut förräns 06.21.. men mer om den historien någon annan dag!


Annars var Jenny den enda som gissade på bebis på 51 cm och, hör på detta, JAG var närmast på vikten :)

kalas.
Datum 2012-06-12   Tid: 09:30:38
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

ja, här är det mest kalas hela dagarna, kalas & mys ;)

Igår var bland annat farmor & farfar här igen med smörgåstårta till middag, inte illa! Det här skulle man göra oftare ;)

 

 

home sweet home.
Datum 2012-06-10   Tid: 18:54:56
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Nu är vi hemma.

Stort att kliva in genom dörrarna med våran fanny, som om det var första gången vi var hit överhuvudtaget :) Vi har haft lite besök idag, bara närmsta familia som längtat så.

 

och nu är jag & fanny hemma själva för första gången, tror det är jobbigare för pappa nisse än för oss! :) han är till muskus för att hämta hem storebror jerry, spännande :)

 fanny är värsta sömntutan jagt träffat
och mamma kan ligga på mage igen, tjoho! ;>

mysstund.nu
eller nu & nu, här är det ju mys mest hela tiden! :)


Tack för alla gratulationer alla ni!
på fb, bloggen, sms & samtal, kul!

nu är hon här!
Datum 2012-06-09   Tid: 19:57:29
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Ja, igår klockan 06.21 den 8/6 2012, efter 26½ långa jobbiga timmar föddes världens finaste Fanny till världen! En 51 cm lång och 3555 gram tung flicka som vi redan blivit så himla kära i förstås! Som om hon alltid varit med oss men ändå är så ny.. :)

 Vi är kvar på BB ett tag, imorgon kanske vi får fara hem, vilket som, bara vi är tillsammans. Min underbara familj! ♥


 

Fanny Nord ♥

Helt dumt är det ju inte..
Datum 2012-06-06   Tid: 16:21:03
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Istället för vitaminbrus inhandlade nissen ett paket B&J åt mig på affären och vi startade ett parti monopol med Josef..


Vart heltagg efter en panodil och vann STORT! Äger ALLA hotell ni ser på planen och nisse ligger just nu och gråter på soffan..
 

 

 

Kan behöva lite såna här positiva saker i vardagen nu. Jag googlade nämligen igår.. Japp, jag vet, "man ska inte googla".. blablabla...

 

 

Och vet ni i alla fall vad som sades??

Det stod att en massa barnmorskor har påstått att om man blir förkyld så kan kroppen stanna av förlossningen, alltså så att den inte startar förrän kroppen blivit frisk igen, för att den ska orka med.. ja, jag tycker faktiskt att det låter ganska vettigt om man tänker på hur smart kroppen är andra gånger..

 

och jag brukar vara förkyld i typ två-tre veckor! :S

 

 

Så tack för alla lycka till, men.. det verkar som att ni kan vänta med det ett tag. SUCK!

vad är väl en bal på slottet..
Datum 2012-06-06   Tid: 13:42:37
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Igår drog vi mot pitstan med uppdrag: hålla Sofie sysselsatt så att hon inte blir tokig! ;)


Kan tala om att det var mindre lyckat.. Det började med att jag blev sjuk, men tänkte att va fan, jag pallar inte vara hemma! Så vi drog till stan. Tänkte att vi går lite på stan, hälsar på hos vänner & ser en bio.


Det första som händer när vi kommer fram är att alla butiker stänger dörrarna framför ansiktet på oss.. - dag före röd dag. Suck, bra tänkt av oss där. Så kom jag på mig när jag pratade med Josef att det var ju idag det var balen, fuck! Ja, alltså brorsan gick ju förra året, men i år skulle han ju gå igen med Nathalie. Så vi stressade dit, utan kamera och hamnade i bilkö. Jag hade ju liksom tänkt ligga på BB nu, så detta hade jag helt räknat bort. Plus att minsta lillbrorsan inte har examen förrän den 15onde här i Älvsbyn, så man blir ju lite förvirrad..


Fick oss dock några kassa mobilbilder då de kom ut..
 

 

Lika snygga som förra året! Ojoj!

 

Sedan hälsade vi på hos Lollo innan vi for vidare på bion och såg The Avengers.. Något som nisse surrat om i månader. Enda anledningen till att jag gick med på det var ju för att jag skulle få gå en sväng på stan och köpa ett par heldressar till lillan.

 

Fick nästan för mig att (hoppades kanske är ordet jag söker?) vi skulle vara tvungen lämna bion igår då lillan blev heltokig då vi satte oss. Hon studsa & höll på i magen så det kändes som att det liksom skrapade & ilade mot bäckenet, och den där mensvärken som kommer då & då. Men synd som det var så gick det över efter en tredjedel av filmen och jag satt som världens bästa fru och höll nissen i handen, trots att jag även var SJUK! Cred till mig va?! :)

 

 

Nu har jag fått feber och svettas, har legat i sängen till klockan 12 idag och jag känner mig inte på humör.. Tänk när man går över tiden och bara väntar & väntar, utan något att göra. Och så blir du sjuk, så du KAN inget göra.. Detta är faktiskt inte roligt :(

 

Ledsen för wall of text, men som ni vet så har jag inte så mycket annat för mig.. ursäkta, måste gå & snyta mig och ta av ännu ett klädesplagg, uääh!

Detta var då dagen D.
Datum 2012-06-05   Tid: 10:28:28
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Ja, detta är dagen vi väntat på.. som förmodligen bara kommer & går :P
Nu har vi gått tiden ut och vet med all säkerhet att vi går på övertid..Inte riktigt rättvist må ja säga.. ;)
Och till på köpet så har jag lyckats bli förkyld. Har så himla ont i halsen, nacken & huvud, täppt i näsan & snorig i andra, inte läge för detta känner jag men men, vad gör väl det tänker Gud där uppe.
Har ni för övrigt kikat in mina svarta, jag mena gråa, favoritbrallor deluxe dessa tider? De är ungefär 12-13 år gamla och genomskinliga på arslet om man böjer sig fram. Det är väl så det är att vara gravid, eller?


//bitter

jordeguubar & glaass.
Datum 2012-06-04   Tid: 16:02:24
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Skickade ett kryptiskt meddelande till nissen tidigare idag:

"Tänkte bara påpeka att dom säljer färska jordgubbar på konsum idag... och att det passar ypperligt med ett paket glass till det..."Herrn läste av meddelandet felfritt, så detta blir mitt kvällsgotta! ;D
..måste ju passa på att frossa i jordgubbar NU eftersom man ju inte ska äta de där satans gubbarna när man ammar. Jäla skit..

lilla magen.
Datum 2012-06-04   Tid: 13:03:14
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Allting såg som vanligt så bra ut hos barnmorskan, har nog varit ett graviditets-praktexemplar, inte mycket bekymmer här, och skönt är väl det. Fast mindre kul när nissen kommer med sina kommentarer "men du har ju haft det så lätt, Sofie" Då vill jag näst in till ta en slägga & slå honom i huvudet. Vet inte riktigt varför, men det känns inte okej när en karl säger det.. :)

 

magen idag.

Den ser som lite rolig ut framifrån! Jag upplever magen som väldigt rund, men uppenbarligen så är den lite mera.. kantig :)

 

 

Och jag blev så ARG på min bm idag.. när hon bokade nästa möte till mig till den 18DE JUNI så kände jag bara ett hugg i bröstkorgen och hade lust att skrika rakt ut MEN JAG KAN INTE KOMMA DÅ!!

 

Då har jag ju redan fått min bebis!

...snälla? :)

TRIST!
Datum 2012-06-04   Tid: 09:42:55
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Åh, börjar vara nog så uttråkad! Jag tror jag bara går runt & väntar! Känns som att jag har INGET annat för mig. Inget annat att göra, inget annat jag vill göra.. vill bara träffa min bebis :)Underhåller mig med att fönstershoppa på nätet istället.. vad annars göra när man börjar morgonen klockan fem? Tjisses.. ja, har ju somnat om några gånger men ändå!


Men jag får passa mig.. snart får jag för mig att vi behöver lite mer kläder och så vidare kanske? :)


Nå väl, nu får jag annat att tänka på en stund, MVC på en timme! :D

datum.
Datum 2012-06-03   Tid: 16:58:34
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Nu börjar det faktiskt vara några datum att stryka.
Men inte så många mer hoppas jag ;)


Carro - Foto - 17 Maj, 3320g, 49cm.
Lena - 26 maj 3256g, 47cm.
fia - 28 maj, 3080g, 47cm.
Erika - 28 maj, 3335g, 49cm.

Sofie - 30 maj, 3520g, 50cm.
Emma - 31 Maj, 3650g, 50cm.
Mamma Evelina - 1 Juni, 3450g, 49cm.
Idah - BF 17 Maj♥ - 2 Juni, 3850g, 50cm.
Sasse - 2 Juni, 3330g, längd 48cm.
Hanna - 2 Juni, 3400g, 49cm.

Zara - 3 juni, 3680g, 48cm
Mli - Husägare & barnläntan ♥ - 3 juni, 3350g, 50cm.
Anna - 5 juni, 3250g, 48cm
Linda - Mamma till Sixten - 7 Juni, 3276g, 50 cm.
Jennifer - 8 juni, 3765g, 50cm.
Jenny - 9 juni, 3620g, 51cm.
Louise - 10 juni,
Nisse - 12 juni, 3678g, 49,7cm.
Saran - Mamma till Julian ♥ - 15 juni, 3050g, 49cm.Trisslistan
Lasse 29/5
Sammy 2/6

Gurlie 3/6
Therese 4/6
Cattan 5/6
Jocce 6/6
Emma & Emil 7/6
Zara 8/6
Salle 9/6
Johan 10/6
Jomp 11/6
Nisse 12/6
Anders 13/6
Josef 14/6
Charlie 15/6
Chris 16/6
Sofie 17/6
Sara 18/6
Carina 19/6
Emilie 21/6


Nu fick vi mysbesök av flickorna norén så nu måste jag gå, tjing tjing ;)
Ronja låter så kul "hihi, jejjy! hihihi! ...nej jejjy nej!"

du & jag babe ♥
Datum 2012-06-03   Tid: 11:00:00
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

 

 

för nio år sedan idag blev det du & jag ;)

kalas.
Datum 2012-06-02   Tid: 18:37:47
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Idag har vi förstås varit & grattat lilla Julian på hans 1årsdag!

Tokigt! Tänk att lillkillen redan har hunnit bli ett helt år! På ett sätt känns de senaste året som att de bara swischat förbi, men på ett annat sätt så känns det som att det gått så jeekla långsamt.. tror de beror på vad man fokuserar på, ehe ;)
Kul med sin nya traktor! ;)


Och imorgon blir det ännu mera kalas!

black & white.
Datum 2012-06-01   Tid: 17:59:10
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

 

fixar & trixar lite medans jag väntar på karln som handlar till middagen och två söta damer vid namn Sara & Jenny, filmkweel ikweel!

bubblor i massor.
Datum 2012-06-01   Tid: 14:18:05
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Jag & nissen var förbi hos familjen Norén tidigare idag & gav flickorna en liten sommar kul grej. Inte bästa vädret för bubbelpinnarna, men flickorna tyckte dom var jätteroliga i alla fall :)

 


Sen var de fler än flickorna som tyckte de bubblor här med var riktigt kul..
..kanske jerry till och med tyckte de var ännu roligare ;)Nej, nu ska vi städa här hemma, mindre kul!
Men det är det då bra väder för!