finafinafanny.
Datum 2013-12-10   Tid: 21:12:00
..............................................................................................................................................................................................................................................................................

Igår började vi skola in Fanny på dagis. PÅDAGIS!!
Herregud, blandade känslor för detta. Jätteroligt å ena sidan, för hon verkar redan tycka det är roligt! Men å andra sidan.. jag då? Alla våra underbara dagar hemma, tillsammans, dom är bara slut nu? Ååh, vad jag kommer sakna det!
 
Lilla Fanny börjar verkligen bli stor! Jag är typ världens mest megastolta mamma, och jag vet att jag med all rätt ska vara det också - alla som träffat Fanny vet att hon är ungefär världens snällaste unge som finns! Från det hon föddes har hon sovit nätterna igenom! Jag kan räkna gångerna hon vaknat på natten och tjorvat, på en hand, utan att använda alla fingrar, på riktigt! Och då har hon varit vaken högst ett par timmar, om ens.. På kvällen somnar hon av sig själv, efter ett par nattvisor. Och vi får alltid sovmorgon, till tidigast 8 på morgon, vanligtvis stiger vi upp vid 9 efter 12-13 timmars djup sömn! och på morgon vaknar hon alltid med ett skratt, och sedan ligger vi i sängen och myser ett tag, armarna slänger hon gärna om mammas hals & ibland stryker hon mig fint på kinden.
 
Gå har hon ju gjort länge, och nu springer hon fram & fort går det! Hoppar jämfota & snurrar, hon ÄLSKAR att bli yr! Och dansar, den sötaste dansen jag sett! Flörtar gör hon gärna, stänger ögonen hårt och öppnar, man kan inte missa den flörten direkt ;)
 
 
Tjurigheten börjar synas lite nu, men den här damen behöver man aldrig trösta länge, en famn och en kram räcker så blir damen på bra humör igen. Och kramar, de ger hon i mängder, till kusinerna, till kompisarna, till besöket och till främlingar! Alltid en kram på lager!
 
Hon pratar ju lite grann, ord som - hej, hejdå, här, där, vill ha, pappa, jerry, ligg, gå och lägg dig, skor, hallå, och säkert något mer jag glömt. Vissla har hon kunnat i några månader, hon visslar på jerry när hon vill att han ska komma. Är jättesnäll med honom för övrigt och sitter med honom i hans bädd och så ser dom tv tillsammans, klappar & kramar, och ger honom mat varje dag.
 
Jag kan ta med henne överallt, på shoppingresor, mataffären, IKEAresor, hon blir typ aldrig grinig. Och råkas hon somna i bilen så gör det inget, hon somnar om bara man lägger henne i sin säng. Vill jag hälsa på någon kompis på kvällen när jag är ensammen sätter jag henne i vagnen och hon får sova där ett par timmar innan vi traskar hem och jag lägger henne, utan problem.
 
Några gånger har ju fanny tyvärr fått se mig gråta, och varje gång så kommer hon och kramar mig och hämtar ibland våtservetter för att torka mina tårar.
 
 
Här hemma hjälper hon till, slänger i soporna, sätter undan vantarna i lådan, och sätter skorna på sin plats. När mamma lagar mat ställer Fanny fram tallrik & mugg till sig själv från sitt eget lilla skåp. Och springer alltid till toan för att tvätta händerna efteråt när mamma säger till.
 
Hon älskar att se på film på morgon och på kvällen, när vi säger att det är dags att sova så springer hon själv fram och stänger av tv och dvd. Även om vi håller på att glömma teven i gång då vi ska hemifrån, så springer lella dit och stänger av :)
 
Mest imponerande av allt tycker jag är lellas toalett-vanor! Blöja har hon ju förstås mestadels, men använder potta eller toastol måånga ggr varje dag. Oftast om vi frågar om hon vill pinka, men hon kan även gå dit själv om rumpan är bar och hon kommer på sig. Både ettan & tvåan (en gång satte hon sig med nattlinne utan att jag såg att hon gick, och inte kom hon ju på att dra upp nattlinnet så lilla korven hamnade ju fint där i:) SÖT! 18 månader gammal.. de tycker jag är sjukt bra!
 
 

Nej jag vet inte, ibland känner jag att jag är en sån där morsa som alltid bara målar upp rosa moln och att allt bara är frid & fröjd och superenkelt med mammalivet, aldrig några bekymmer här inte.. Men så har det faktiskt alltid varit med Fanny. Jag har sagt de varje gång någon frågar om de var som man trodde att få barn? Nej, de var så himla mycket lättare än jag förväntat mig.
 
Självklart är det inte bara frid och fröjd, de är inte alltid lätt att vara mamma och vara kreativ och orka pyssla & laga mat och hitta på roliga saker att göra.. men Fanny, hon har verkligen gjort det alldeles för lätt för sin mamma :)
 
 
Förlåt för wall of text, men jag kände bara att jag behövde få skryta en hel del över min fina fanny, innan mitt mammahjärta svämmar över av stolthet! Du är bäst Fanny!
 
 
---
Kolla in min instagram istället förresten, lite bättre update: sofienord
:)